Max Digital

Izgled veb-sajta u modernom dobu?

Generalna — Autor maxdigital @ 14:45
Ovo su 6 osnovnih karakteristika koje čine moderan i efikasan veb-sajt:
  • Veb lokacija mora odmah da pruži informacije o tome šta kompanija radi i koju svrhu (pozicioniranje brenda). Svaka stranica mora da ponudi pravi koktel teksta i slika: ako ih je previše, oni odvlače pažnju posetioca. Ako, pak, ima previše reči, rizikujete da dosadite i izgubite potencijalnog kupca.
  • Svaki element vaše veb stranice, i tekstualni i vizuelni, mora imati svoju svrhu. Dobra veb stranica nema ništa suvišno. Pažnja takođe treba da bude usmerena prema doziranju boja, najbolje stranice su one sa dominantnom bojom ili najviše 2. Ovo takođe služi za identifikovanje i jačanje slike brenda, pomislite na plavu boju Facebook-a, belu Tvitter-u ili crveni gradijent Instagrama.
  • Navigacijski interfejs mora da bude što lakši i intuitivniji, kako bi se olakšalo kretanje ljudi sa jedne stranice na drugu i unutar menija. Jasno je da će korisnici, ukoliko brzo i lako ne pronađu ono što traže, napustiti vašu web lokaciju da bi negde drugde pronašli ono što im treba.
  • Dobar web sajt u modernom dobu je brz. Svaka stranica mora da se učita za nekoliko sekundi. Dokazano je da korisnik ne čeka duže od 5-6 sekundi da se stranice učitaju. Nemaju vremena za gubljenje i ne samo da žele odgovor na svoja pitanja nego žele najbolje moguće i u najkraćem mogućem roku, u suprotnom menjaju lokaciju. ( brzinu sajta možete da proverite na sajtu GTmetrix )
  • Dobar web sajt u modernom dobu ne može da ne bude „prilagodljiv“. Što znači da mora da bude prilagodljiv svakoj vrsti mobilnih uređaja, uključujući tablete i pametne telefone da bi se uvrstio među „dobre“ sajtove. Google podstiče prvenstveno indeksiranje za mobilne uređaje.
  • I poslednje, ali ne najmanje važno: dobra web lokacija mora da bude ažurirana! Sadržaj predstavlja srce web stranice koje kuca, ono što ga održava u životu i neprekidno ga hrani. Mora da sadrži česte i korisne blogove. Web sajt ne sme da propusti šansu za postavljanje povratnih linkova, odnosno veza sa drugim prijateljskim veb lokacijama koji će Vam uzvratiti uslugu.
Max Digital Concept

Šta je preduslov za izradu web sajta?

Generalna — Autor maxdigital @ 13:47

Najvažniji preduslov da biste došli do svog web sajta je ideja!

Wordpress ima mnogo mogućnosti u pogledu izrade sajta. Svaki sajt ima neku svoju priču koju prati. Ako biste pogledali nekoliko sajtova iz iste branše, videli biste da svaki ima neki svoj potpis.

Ponuda raznolikosti je upravo to što može da pravi pometnju u postupku izrade sajtova. Zbog toga je najbolje da imate ideju. Kako želite da sajt izgleda? Kakve funkcije biste želeli da Vaš sajt ima? Koje strane treba da budu na sajtu i kako bi trebao da izgleda sadržaj tih stranica? 

 


Powered by blog.rs